34 Woningen in Appingedam verduurzamen en versterken in volle gang.

Op dit moment wordt er druk gewerkt door Bouwbedrijf Kooi aan de volgende fase van 34 woningen in Appingedam. Na de 9 woningen te Zandeweer succesvol te hebben afgerond is men nu bezig in Appingedam.

Nadat de woningen van hun buitengevels zijn ontdaan begint de transformatie naar een (bijna) nieuwe, versterkte en verduurzaamde woning. De woning wordt in 2 maanden tijd weer compleet up to date gebracht en is weer klaar voor vele jaren veilig en comfortabel woongenot.

Het grootste deel van het voortraject speelt zich af buiten het zicht van de bewoners. Maanden voor dat de werkzaamheden ter plaatse beginnen is men al bezig met het maken van de gevel en dakelementen. Deze werkzaamheden vergen uiterste precisie. Alle gebouwen zijn uniek, de woningen zijn gemaakt in de periode van de wederopbouw en er is geen blok gelijk. Alle woningen zijn al maanden geleden met een 3D-laserscan ingemeten. Deze gegevens zijn door TrompCAD uitgewerkt en op deze manier zijn alle gevel en dakelementen per stuk uitgewerkt en gecodeerd.

Alle panelen zijn door onze verwerkingspartner Sip Bouwtechniek op maat gemaakt en per gevel verpakt. Vandaar worden alle pakketten per woningblok naar Bouwbedrijf Kooi in Appingedam vervoerd en geassembleerd tot complete gevel sluitende elementen compleet met kozijnen en gevelafwerking. Ook de daken worden al vooraf op deze manier bij Bouwbedrijf Kooi gemaakt.

Dit project is voor Sips Supply B.V. tot stand gekomen door een perfecte samenwerking tussen: